top of page

Aanbod

Bij Metanoia Coaching kun je terecht als je vastloopt op je werk of in je leven, als je een bepaald patroon in je leven wilt doorbreken, wilt werken aan een droom maar niet weet hoe of als je toe bent aan verandering (zelfs als je niet weet hoe of wat). Om je met jouw specifieke vraag echt verder te helpen, biedt Metanoia Coaching verschillende werkvormen die hieronder verder worden uitgelegd. Bij ons eerste contact overleggen we samen over de best passende vorm voor jouw vraag of doel. Hier vind je meer informatie over de tarieven die ik hanteer. Als je meer wilt weten over mijn aanbod of tarieven, neem dan even contact op via de contactpagina.

De plek waar we elkaar ontmoeten zal meestal bij mij thuis in Ede zijn; soms zet ik ook wandelcoaching in of ontmoeten we elkaar op een andere plek die we samen afspreken, bijvoorbeeld bij jou thuis op de bank als dat passend is.

Coaching

Coaching is een doelgericht, resultaatgericht, cliëntgericht en systematisch proces waarin een coach een formele en gelijkwaardige hulprelatie aangaat met de coachee.’ (officiële definitie van beroepsvereniging NOBCO).

 

D.m.v. coaching kunnen we samen werken aan jouw doel. Dat kan onder andere zijn meer balans, duidelijke keuzes maken, groei en ontwikkeling of leren omgaan met lastige situaties. Door middel van diepgaande gesprekken onderzoeken we wat jou belemmert of waar je in vastzit. Je krijgt zicht op welke facetten daarin een rol spelen, stelt doelen en zet stappen. Creativiteit en verbinding zijn belangrijke elementen in mijn manier van coaching en ik zoek altijd naar de meest passende vorm voor jou en jouw vraag. Zo zet ik o.a. ook reflectie, wandel coaching, creatieve werkvormen en praktische opdrachten voor thuis in.

Unsplash 2 coffee cups by joshua-ness.jp

Integratieve benadering

Als integratief coach/counselor werk ik met jou aan integratie van jouw ‘binnenwereld’ met als doel heelheid. Jouw eigen regie en zelfhelend vermogen (dat elk mens heeft) zijn daarin fundamentele elementen. Binnen deze vorm van coaching/counseling worden aannames en werkvormen van vele andere theorieën bij elkaar gebracht en geïntegreerd om zo echt te kunnen aansluiten bij jouw unieke set van ervaringen en mogelijkheden. De visie en theoretische basis van Groundwork, o.a. verwoord in het boek ‘Ik kan veranderen’ van Michelle van Dusseldorp, spreekt me aan en ligt aan de basis van mijn integratieve manier van werken. Ook heb ik me laten inspireren door bijvoorbeeld de positieve psychologie, de cognitieve gedragspsychologie, Motiverende Gespreksvoering, Oplossingsgericht Werken, Energy Drives, de werken van Brené Brown, familie- en opvoedopstellingen en ben ik steeds bezig me verder te ontwikkelen op dit gebied.

unsplash%20-%20cappuccion%20-%20natanja-
unsplash - 2 hands + heart - kelly-sikke
Counseling

Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De counselor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.

 

Persoonlijke counseling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counselor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt door de counselor optimaal ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.


Voor een prettige uitleg over hoe coaching en counseling verschillen en overeenkomen, kun je hier verder lezen.

Energy Drives  Drijfverenscan

Als licentiepartner Energy Drives (klik hier voor meer informatie) kan ik de Energy Drives drijfverenscan inzetten om helder en inzichtelijk te krijgen wat jou energie oplevert en waar jij op leegloopt. Dit kan bijv. helpend zijn als je je afvraagt of je qua werk (nog) op de goede plek zit, of waarom je zo moe wordt van bepaalde activiteiten.

De Energy Drives (ED) scan is een drijfverenscan die inzicht geeft in waar mensen energie van krijgen en waar ze op leeglopen. De scan is gebaseerd op het werk van Prof.dr. Graves en zijn Spiral Dynamics theorie, een manier om het waardesysteem, ofwel drijfverensysteem van mensen in kaart te brengen. Een drijfverensysteem is een beeld dat iemand heeft van de wereld, met daaraan gekoppelde waarden of overtuigingen. Dit systeem kleurt als het ware de manier waarop iemand de wereld om zich heen ziet en ervaart, en dus ook de mensen die hij ontmoet.

Door de ED scan krijg je inzicht in hoe de 7 drijfveren in jouw systeem aanwezig zijn en daarmee ook waar je energie van krijgt en waar juist niet van. Naast de Eigen beeld scan is het mogelijk om ook een Bedrijfsbeeld- of Teamscan te doen, die inzicht geeft in hoe jij jouw werkomgeving of team ervaart als het gaat om energiegevers en –vreters, gebaseerd op je drijfveren. Daarmee krijgen we dus inzicht in de mate waarin je ervaart dat je wordt bediend op je drijfveren.

De ED scans worden altijd ingezet op basis van jouw persoonlijke vraag en kunnen zo uitgangspunt zijn voor één of meer coachgesprekken waarin jij aan jouw doel werkt.

Training

Op dit moment werken we aan een aantal trainingen rondom thema's als ambitie, drijfveren en motivatie en liggen er nog verschillende ideeën op de plank, klaar om uitgewerkt te worden.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op of houd deze plek goed in de gaten. Zodra er meer bekend is, wordt dat ook op de Metanoia Coaching Facebook pagina (@coachingspraktijkMetanoia) aangekondigd.

dylan-gillis-KdeqA3aTnBY-unsplash.jpg
Workshops

Enkele keren per jaar biedt Metanoia Coaching workshops aan, waarin we in een dag of een dagdeel met een (kleine) groep aan de slag gaan met een thema. Houd de agenda in de gaten voor de juiste data en/of neem even contact met me op via de contactpagina als je geïnteresseerd bent in één van de volgende thema's:

  • Vrouwen en ambitie

  • Communiceren is te leren

  • Genieten van het moment

  • Dichter bij je drijfveren komen

  • Mooie scherven

  • ...

Het is ook mogelijk om een workshop aan te vragen over bovenstaande thema's of thema's die daarbij aansluiten. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

IMG_1422.JPG
bottom of page