top of page

Mijn verhaal

 

Mijn naam is Eveline Cowley-Eland. In de afgelopen jaren heb ik geleerd voor en ervaring opgedaan als psycholoog, docent, trainer, coach. Veel belangrijke ervaringen heb ik echter juist ook opgedaan buiten de leer- en werksituaties, bijv. als moeder van 3 kids, echtgenote, vriendin, dochter, zus; in waardevolle gesprekken met anderen soms zomaar op straat of bij het koffieapparaat; in de jaren dat ik in Engeland heb gewoond; door de boeken die ik heb gelezen, de muziek die ik heb geluisterd en de films die ik heb gezien; de talloze conferenties, lezingen, cursussen en congressen die ik heb bezocht; in de stilte en de schoonheid van de natuur.

profielfoto.jpg
Do everything with love - unsplash.jpg

Wat een avontuurlijke reis is het leven, dat heb ik wel ontdekt. Een reis langs prachtige landschappen onder een stralende zon, maar ook door donkere en onherbergzame gebieden waar de eenzaamheid toeslaat omdat je geen hand voor ogen kunt zien. Soms reist het licht en lijkt mijn rugzak nauwelijks aanwezig; het leven is één groot feest. Soms kan ik de ene voet bijna niet voor de andere zetten, alsof er lood in mijn rugzak zit. Vaak voel ik me intens verbonden met mijn reisgezelschap, maar er zijn momenten dat ik verdwaal in mijn zelfgerichtheid. Wat een bijzondere mensen heb ik ontmoet op mijn reis, wat een fascinerende verhalen gehoord van schoonheid, gebrokenheid, kwetsbaarheid, moed, en kracht.

Dankbaar ben ik voor die mensen, allereerst mijn reisgenoten, waarvan sommigen al heel lang met me optrekken, anderen korter. En ook voor al die anderen met wie ik een stukje heb opgelopen tijdens de reis van ons leven. Dankbaar voor het plezier, de mooie momenten, de dierbare herinneringen, het samen-zijn, het delen, de aanmoediging en de verrassing. Mijn leven is mooier met en dankzij hen!

Tijdens die reis ontdekte ik dat de thema’s schoonheid, plezier en heelheid telkens terugkwamen. Ze bleken belangrijk voor me, hadden impact op hoe ik mijn leven leidde en de keuzes die ik maakte; en nog steeds. Het zijn thema’s waar ik mee worstel, soms tegenaan schop, waarover ik leer, waardoor ik gefascineerd ben en waarin ik wil groeien. Thema’s waarover ik verwonderd ben en die mijn leven rijker maken.

Ook werd mij steeds duidelijker wat anderen al wel zagen, nl. dat ik tot bloei kom als ik een stukje met een ander mag oplopen, als ik verschil mag maken. Dat mijn liefdevolle attitude, analytische vermogen, intense nieuwsgierigheid en kritische, soms confronterende houding me tot een coach/trainer maken die impact heeft. 

En zo kwam dit allemaal samen in Metanoia Coaching, een plek van waaruit ik graag een stukje met mensen oploop, deel van wat ik heb geleerd en meegemaakt en mijn gaven van harte inzet om een ander verder op weg te helpen. Een plek ook waar ik ruimte vind om over schoonheid, plezier en heelheid te denken, delen, leren en onderwijzen; en vooral om ervan te genieten samen met allen die op mijn weg komen.

Benieuwd geworden naar mij? Ik hoor graag van je! Laat een berichtje achter via de contactpagina, lees mijn blog of zoek me op Facebook op (@coachingspraktijkMetanoia).

/// Eveline Cowley-Eland

metanoia logo_def -rgb (300dpi_transpara
bottom of page